Elevate Finance
Een mogelijkheid voor u?

Huis kopen en verhuren

De rente op spaargeld daalt, waardoor sparen niet meer rendabel is. Daarom zoeken veel spaarders naar een veilige en rendabele belegging en kopen een tweede woning voor verhuur. Een huis kopen om te verhuren geeft namelijk meer zekerheid en levert een hoog rendement op.

Waar dient u rekening mee te houden?

Wanneer u een woning puur voor verhuur koopt, kunt u geen 'gewone' hypotheek afsluiten. De bank ziet u namelijk als een zakelijke aanvrager en daar gelden andere regels voor. Enkele verschillen zijn:

  • Gemiddeld kan er tot zo'n 80% van de marktwaarde in verhuurde staat gefinancierd worden.
  • Er is sprake van een uitgebreide taxatie waarbij de gerealiseerde of verwachte huurprijs als basis voor de marktwaarde dient.
  • De rente is circa 0,8% tot 1,3% hoger.

Zekerheid van verhuur en veilig beleggen

U wilt als belegger de financiële risico's tot een minimum beperken. Een huis kopen voor verhuur is een veilige belegging met beperkte risico's. Huurachterstand, leegstand, huuropzegging en schade zijn de grootste risico's die u loopt. Eventuele kosten voor afschrijving kunt u in de vorm van een toeslag opnemen in de huurprijs en voor reparaties en schade kunt u contractueel een borg vastleggen. Dit betekent voor u dat de risico's worden verkleind en er meer rendement uit uw investering wordt behaald.

Profiteer van de toenemende vraag naar woonruimte

Een huis kopen en verhuren is een veilige belegging. Doordat u zekerheid van bezit heeft en daarnaast de woning altijd met meerwaarde kunt verkopen, loopt u weinig risico's. U profiteert als investeerder van de hoge huurprijzen en toenemende vraag naar woonruimte.

Huis kopen en verhuren?

Een huis kopen voor verhuur is niet iets wat u dagelijks doet. Er komen veel zaken bij kijken waar u als belegger wellicht geen kennis of tijd voor heeft. Daarom helpt Elevate Finance u graag. Wij staan voor volledig onafhankelijk vastgoedadvies. We maken een vergelijking tussen alle mogelijke geldverstrekkers en kunnen u zo de best mogelijke voorwaarden bieden. Wilt u een huis kopen om te verhuren? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Elevate finance
Maasstraat 20
6001 EC Weert

T 085 876 9197
E info@elevatefinance.nl

Contact opnemen