Elevate Finance

Rendement berekenen

Om grip op de zaak te hebben is het belangrijk om het rendement te berekenen. Het rendement bepaalt de winstgevendheid, en daarmee de aantrekkelijkheid van een investering/belegging. Door de winstgevendheid te berekenen, kunt u bepalen of u de belegging moet realiseren, voortzetten, afstoten en/of veranderingen dient aan te brengen. Zo dient het rendement op zowel korte- als lange termijn te worden berekend, zodat u de aantrekkelijkheid kan worden bepaald. Het berekenen van het rendement is, naast dat het enorm belangrijk is, enorm moeilijk. Zo dient u rekening te houden met diverse verschillende factoren en kosten. Als strategische partner helpen wij u graag met het berekenen van het rendement op uw reeds bestaande en/of toekomstige beleggingen. Zo beschikken wij over een geraffineerde rendementsberekening waarbij wij alle belangrijke factoren, kosten, baten en winsten analyseren. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rendement berekenen vastgoed

Het beleggen in beleggingspanden is in de laatste jaren bovenmatig populair geworden. Naast dat het een relatief veilige investering is, is het rendement op beleggingspanden zeer aantrekkelijk. De aantrekkende economie heeft het rendement op beleggingen niet in de weg gelegen. Hoewel een belegging in vastgoed een relatief veilige investering betreft én het rendement op beleggingspanden hoog ligt, is het enorm belangrijk om dat het verwachte rendement vooraf wordt berekend.

Belangrijke factoren en kosten

Als strategische partner houden wij rekening met álle belanghebbende factoren, kosten en baten. Op die manier kunnen wij, wanneer wij het rendement berekenen van uw belegging, een passend verwachte of actuele rendement bieden. Enkele eenmalige kosten voor het rendement berekenen van uw vastgoedbelegging zijn:

 • Koopsom;
 • Overdrachtsbelasting;
 • Hypotheekakte;
 • Kadasterkosten;
 • Notariskosten.

Daarnaast gelden er ook jaarlijkse kosten die het rendement van uw beleggingen opmaken:

 • Verzekeringen;
 • Beheerkosten;
 • Kosten WOZ-waarde;
 • Onderhoud;
 • Rente hypotheek;
 • Kosten leningen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Naast het rendement bereken, kunnen wij u ook van strategisch advies voorzien waardoor het rendement op uw belegging exponentieel kan groeien. Alsook kunnen wij u van de juiste lening, tegen de beste voorwaarden, voorzien. Zo helpen wij u met een totaalpakket om úw vastgoedportefeuille te kunnen op- en uitbouwen.

Zou u graag meer willen weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij plannen graag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in bij u of bij onze kantoor.

Contact

Elevate finance
Maasstraat 20
6001 EC Weert

T 085 876 9197
E info@elevatefinance.nl

Contact opnemen