Elevate Finance

Populariteit alternatieve financiering voor MKB’ers neemt toe

Een alternatieve of non-bancaire financiering is een financiering die niet afkomstig is van de bank. Deze financieringsmarkt is in 2021 steeds populairder geworden onder de mkb-bedrijven, dit blijkt uit onderzoek van Stichting MKB Financiering. De omvang van deze non-bancaire financieringsmarkt is in 2021 met zo’n 32% gegroeid. Vorig jaar trokken er ruim 42.000 bedrijven financiering aan via non-bancaire financiers, hierbij ging het om een bedrag van €3,1 miljard.


Groeiend aantal alternatieve financieringen

Steeds meer bedrijven vissen achter het net bij banken en kiezen voor een alternatieve financiering, dit is te lezen in het Financieel Dagblad van 5 juli 2022. Voorzitter Ronald van Kleverlaan stelt dat de groei van het aandeel alternatieve financiers van MKB-bedrijven vooral te danken is aan de daling van kleinere leningen. Hij onderstelt dat deze kleine kredietbeoordelingen net zo veel werk eisen als de grote leningen maar ze minder opleveren. 
De reden dat steeds meer mkb’ers kiezen voor een alternatieve financiering zijn de strengere eisen voor bancair krediet. Met alternatieve kredieten als factoring, equipment lease, flitskredieten en crowdfunding kunnen mkb’ers in hun behoefte worden voorzien. Echter vallen deze kredieten niet onder toezicht en zijn niet zonder risico. MKB’ers hebben vaak maar een beperkte kennis en beschikken niet over de juiste middelen om goed advies te winnen. 

Alternatieve financiering voor commerciële vastgoedfinancieringen

Ten opzichte van 2020 is het vastgoedfinancieringsbedrag in het afgelopen jaar met 87% procent gestegen. Dit bedrag was in 2021 ruim 276,5 miljoen euro. Kleverlaan vervolgt in zijn artikel van het FD dat steeds meer ondernemers de weg naar alternatieve financiers weten te vinden. Echter zien nog niet alle ondernemers de kansen van onder andere vastgoedfinanciering. Op dit moment staan er meer dan 1 miljoen bedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, voor veel ondernemers is er dus nog véél meer mogelijk stelt Kleverlaan. 

Vastgoedfinanciering van Elevate Finance

Elevate Finance is uw financiële partner voor al uw commercieel vastgoed vraagstukken. Wij denken vooruit, in al uw vraagstukken. Het moet niet alleen nu, maar ook in de toekomst de meest geschikte financiering zijn. Daarom richten wij ons op het verzorgen van totaaladvies. Wij stellen kritische vragen en brengen uw wensen en doelen volledig in kaart. Om u zo enkel te voorzien van het beste advies. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord. 

Bekijk alle artikelen
Gerelateerde artikelen
Recordaantal vastgoedbeleggingen

We kunnen er inmiddels niet meer omheen: de vastgoedmarkt is booming en volop in groei. Dit blijkt ook uit de eerste halfjaar cijfers van 2018: nog nooit is er in zo een korte periode zoveel belegd.

Lees verder
Commercieel vastgoedfinancieringen boven de 1 miljoen euro

De aantrekkende economie heeft ook een positieve invloed op de vastgoedsector. Een hypotheek voor je huis? Zo geregeld. Een bedrijfsfinanciering? Tal van mogelijkheden. Maar een financiering voor commercieel vastgoed objecten? 

Lees verder
Contact

Elevate finance
Maasstraat 20
6001 EC Weert

T 085 876 9197
E info@elevatefinance.nl

Contact opnemen